Asociaţii studenţeşti

ELSA ASEM

Asociația Europeană a Studenților în Drept (ELSA) este cea mai mare organizație internațională, independentă, apolitică și non-profit  a studenților în drept și a tinerilor juriști. A fost fondată in 4 mai 1981 la Viena de 4 studenți din 4 țări europene: Austria, Germania, Polonia și Ungaria, iar present ELSA numără peste 32.000 de membri, cuprinși în 200 de Grupuri Locale din 41 de țări de pe întreg cuprinsul Europei.
În Republica Moldova ELSA a apărut în anul 2014, la inițiativa mai multor studenți de la facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova și cu suportul ELSA Iași. Acum în Moldova există 3 grupuri locale ELSA (Chișinău, Bălți și Cahul) și în structurile organizației sunt studenți ce reprezintă facultățile de drept de la majoritatea universităților din țară.

Din anul 2019, ELSA RM are mai multe grupuri locale: ELSA ASEM, Elsa USM, Elsa ULIM, Elsa „Academia Stefan cel Mare și Sfînt”.

ELSA vine în sprijinul studenților de la Drept prin toate activitățile pe care le organizează. Scopul fiind acela de a contribui la educația juridică a viitorilor juriști, stimulând înțelegerea reciprocă și promovând responsabilitatea socială.

ELSA ASEM s-a format la 1 octombrie 2019, primul președinte fiind Simonov Alina. La acel moment ELSA era formată din 3 departamente: Activități Academice, Resurse Umane și Seminare și Conferințe.

Din 16 ianuarie 2021 președintele Elsa ASEM este Pavel Cepraga. La moment, ELSA ASEM este formată din următoarele departamente: Semianare și Conferințe (S&C) VP- Ghenciu Ștefan; Activități Academice (AA) VP-Burlaciuc Daria , Procese Simulate (PS) VP- Praporsciuc Valeria

ELSA ASEM numără aproximativ 20 membri.